perjantai 15. helmikuuta 2013

Tossua toisen eteen

Olen taas innostunut juoksemaan, paljon. Suuri kiitos kuuluu lähestyvälle kaudelle ja joukkue-lenkeille, mutta suurin kiitos kuuluu Nirrille. Nirristä on tullut niin hyvä lenkkikaveri, että se todella kannustaa lähtemään lenkille vaikkei juuri silloin jaksaisi.
Lenkkejä tulee tehtyä nyt eripituisia, nopeimmat ns. puolen kylän lenkit on reilu 3km ja vie sen alle 20min, ja pisimmät lenkit on nyt semmosta tunnin lenkkiä kymmenen kilsan hujakoilla. Koitan päästä samaan juoksukuntoon kuin muutama kesä sitten. Silloin tuli juostua puolikas maratoni Espoossa, ja se tuntu silloin aika helpolta. Jos syksyllä on intoa, niin saattaa sitä käydä uudestaan juoksemassa sen puolikkaan.
Tällä viikolla ylitin itseni ja heräsin aamu viideltä puolen tunnin lenkille ennen töitä. Jos pystyn juoksemaan talvella pimeässä aamuviiden lenkin, niin kesällä sen pitäis olla jo täysi nautinto auringon noustessa. Tämä on jotain mitä oon monta vuotta suunnitellut, siis aikaiset aamulenkit, mutta aina perustellut itselleni miksi ei tänäänkään käy. Tulis nyt vaan äkkiä kevät ja valoisammat ajat.
Vaikea sanoa, onko 20-30minuutin aamulenkillä suurta merkitystä kuntooni, mutta uskon sen ainakin herättävän kropan hyvin päivään. Jos vielä saisi mukaan intrervallit ja mäkijuoksu lenkit, vois tää olla ihan kelpo treeniä.
Nirrille tää on varmasti kanssa hyväksi. Se saa juosta lenkit vapaana, jolloin se saa itse säätää nopeuttaan, pysähdyksiä ja askellustaan. Saan sen käskyllä tulemaan suoraan mun taakse/sivulle juoksemaan, jossa se pysyy kun ohitetaan ihmisiä, koiria, hevosia, autoja ja mitä vaan. Vapaa-käskyllä Nirri ampaisee eteen juoksemaan ja odota-käskyllä pysähtyy odottelemaan mua. Ja täs vaihees voi kertoo, että alotettiin juoksu lenkit tammikuun alussa, ja muutamassa viikossa Nirri oppi pelisäännöt lenkillä, ilmeisesti olen onnistunut olemaan hyvin johdonmukainen mikä johti nopeeseen oppimiseen. Saispa tän siirretty muihinkin treeneihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti