tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vaadi enemmän, aina!

Tänään saatiinkin yksityistunti, kun koulutusryhmästämme oltiin ainoina paikalla. Niemen Anu halusi, että tehdään jotain muuta kuin lähtöjä ja otettiin ensin käsittelyyn päällejuoksu/saksalainen. Nirri on saatava uskomaan, että annettu homma on tehtävä kunnolla alusta loppuun. Päälle juoksu on tässä oiva harjoite, koska Nirrin on hypättävä hyppy, vaikka minä olen jo liikkumassa päinvastaseen suuntaan. Käytettiin apuna verkkoa, jotta nirri ei vain kiertäisi estettä ja lisäksi lisättiin palkka odottamaan siivekkeen viereen. Aluksi Nirri ei tahtonut lähteä edes takaakiertoon, vaan hyppäsi esteen väärinpäin, vaikka verkkokin oli sielä vastassa. Myös Takaakierrosta sillä oli niin kiire, että hyppäsi osuen selkeästi siivekkeeseen. Verkko laitettiin niin, että se ohjasi hypyn väkisin keskelle rimaa, ja Nirri alkoi pikkuhiljaa käyttää hernettä, ja saatiin tämä toimimaan.
Toisena harjoituksena vahvistettiin kepeillä pysymistä, ja haettiin rajaa, kuinka paljon pystyn ottamaan sivuttaisetäisyyttä. Ensin tehtiin hyppyä kohti ja saatiin Nirri tulemaan tokavikasta välistä mun perään. Lisättiin kaksi ohjuria loppuun ja koska ne auttoi otettiin pois kahden toiston aikana. Vaikeutettiin hommaa ja tehtiin toistepäin niin, että seuraava este oli putki hieman oikealle kepeistä. Ja taas haettiin kipukohta, mun on muistettava pitää rintamasuunta kepeissä, vaikka liikkuisin täysin päinvastaseen suuntaan, ja vältettävä äkkinäisiä liikkeeitä. Anu palkkasi Nirriä keppien päähän, sitten kokeiltiin, niin että lähetin kerran keppien jälkeen putkeen ja heti näkyi seuraavilla kepeillä vaikeus pysyä. Tehtiin vielä lopuksi kierros hyppy-kepit-putki-hyppy-putki-hyppy-kepit, ja niin , että palkka tuli vasta tokien keppien jälkeen, mutta otin etäisyyttä aivan kuin jatkettaisiin putkeen.
Lopuksi juteltiin ja Nirri malttoi rauhottua maahan makoilemaan, siitä sille kehut. Keskityin muutenkin siihen, että Nirri ei saanut turhia itsekseen riekkua, vaan oli kokoajan hallussa, kun juteltiin tai siirryttiin tekemään uudestaan. Tämä siksi, että ei nostattaisi kierroksia, tekemällä paimenrinkiä tai häsläämällä lelulla.
Anun mielestä, ja olen suuresti samaa mieltä, Nirriltä pitää vaatia todella paljon enemmän kuin siltä on nyt vaadittu. Tehtävä selkeä suunnitelma aina siitä mitä treenataan ja käytettävä apuvälineitä sekä ärsykkeitä ja häiriötä. Mun liikehäiriötä, Nirrin vaan tulee oppia sietämään. Muuten ei yhdessä voida rataa tehdä. Ja lähtöjä..no niiden treenusta jatketaan, ainakaan ihan vielä en periksi anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti