sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Agility riemua!!!

Oltiin lauantai iltana Nirrin kanssa oman kerhon valmennusryhmäläisten Salla Vuorenmaan ja Juha Ruokosen pitämässä treenissä.
Harjoituksen teemoina oli valssit ja sylivekit. Ensin harjoitellen muutamalla radan pätkällä ko ohjauksia ja lopuksi tehdä ohjaukset kokonaisella radalla. 
Aloitimme sylivekin harjoittelulla esteillä 19-23 (ratapiirrustus alhaalla kuvassa). Sylivekissä siis tullaan hyvin lähelle estettä ikään kuin niiaamaan ja kädet pysyvät lähellä kroppaa. Koiralle annetaan näin lupa hypätä ja itse voidaan lähteä jo hyvissä ajoin liikkeelle. Olin aivan ällikällä lyöty, kun tämä toimi meille todella hyvin. Nirri kokosi itsensä ja hyppäsi hyvin, tehden todella tiukan käännöksen. Minä taas pääsin liikkeelle ja ehdin kuin ehdinkin tehdä persjätön 20-21 esteiden väliin ja 21 taas sylivekin. Aivan mahtavaa! Sylivekkiä treenattiin myös esteelle 9 ja kovasta vauhdista huolimatta taas hyvä kokooaminen ja hyppy. Rytmittämisen merkitys Nirrin kanssa alkoi aukeamaan aivan uudella tavalla.
Toisessa jaksossa treenattiin Juhan kanssa valsseja. Ennakoiva valssi esteelle 2 toimii kunhan pidän ohjauksen päällä tarpeeksi pitkään, muuten rima tulee alas. Ensimmäinen ajatus esteelle 5 oli, että muita mahdollisuuksia Nirrin kanssa ei ole kuin takaa leikkaus. Nirrin vauhti on niin kova, että valssin tekeminen tähän kohtaan on melkein mahdotonta, joko nelos rima tai vitonen tulee alas, tai ei lähde hyppäämään vitosta, kun tulee liian kovaa. Valssia tähän kuitenkin yritettiin tehdä, ja onnistuhan se kun sain itse olla jo 4 esteen takana tekemässä valssia kun nirri päästettiin putken kohdalta liikkeelle (ja silloinhan vauhti ei myöskään ole yhtä kova kuin putkesta tullessa).
Lopuksi tehtiin kokonaisena ratana, kokeilin 4-5 väliin uskollisesti valssia, mutta rima tuli alas. Jatkoimme kuitenkin rataa ja sylivekkikohdat onnistuivat, tarvitsi vain hieman lisäkäskyä niille. Toisella kerralla otin vitosen takaaleikkauksella ja se onnistui hyvin, samoin muut kohdat. 13-14 väliin tehtävä valssi valui turhan paljon ja voi olla, että olisin siihen muuten kokeillut pelkkää vetoa.Todella iloinen siitä, että tehtiin kaksi kertaa kolmosluokan hyppiksen tasoinen rata kokonaan, ja molemmilla kerroilla tuli ehkä 2-3 rimaa alas. Paketti pysyi minulla kasassa ja Nirri tiesi mihin oli menossa ja annoin sille työskentelyrauhan.
Sai Juhalta ja Sallalta paljon kannustavaa palautetta ja molemmat ovat seuranneet Nirriä pennusta asti, joten tuntevat hyvin meidät. Tämän kaltaista treeniä tarvitsisin paljon enemmän. Sallan sanoin, mun täytyy opetella ohjaamaan Nirriä sellaisena kun se on. Se tarvitsee multa tukea, mutta en saa kuitenkaan olla häiritsemässä sitä tietyissä kohdissa, luotava sille enemmän itseluottamusta, että se tekee oikein.
Ja R.Y.T.M.I.T.Y.S  on mulle se seuraava tärkein opeteltava juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti