keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vapaapäivä on agilitypäivä

Varattuna oli muutaman kaverin kanssa tänään tunnin verran lämmintä hallitilaa. Näin talvella sisällä treenaaminen on välillä mukavaa, on lämmintä, lelut eivät ole aivan jäässä ja hiekkaisina, ja itse pystyy liikkumaan luonnollisemmin, kun ei tarvitse olla topattuna michelin-miehen oloiseksi.

Nirri on nyt reilu 10 kuukautta ja treenejä pitäisi alkaa tosissaan kehittämään ja vaikeuttamaan. Tänään tehtiin pitkästäaikaan valsseja, ja vaikka Nirri lähtee niihin mukaan, on se todella herkkä mun liikkeelle. Haluaisin Nirrin kanssa saavuttaa tasapainon, jossa itse pystyn liikkumaan ja koira suorittaisi itsenäisesti esteen, eikä tarvitsisi minun välitöntä tukea siinä lähellä. Palkkaamiseen näillä radanpätkillä tarvitaan lisää yllätyksellisyyttä, myös niin että minä en tiedä missä kohdin Nirri saa palkan.
Rimat,ovat nyt noin 30cm ja nirri hyppää hyvin...siihen asti kun lelu on tiedossa. Jos lelu on jossain ja Nirri tietää sen olevan sielä, se ei selvästikkään keskity hyppäämiseen vaan ryysää rimojen läpi. Olen nyt alkanut puuttua näihin ryysäämisiin, koska se ei ole toivottavaa agilityradalla tulevaisuudessa ei se saa olla sallittua nyt. Ja tehdään tässä selväksi, että tämä koskee nimen omaan tätä päätöntä ryysäämistä, ei tiputuksia, joissa minä olen syyllisenä.
Lisäksi meidän pitäisi treenata leluhäiriötä nyt paljon, koska lelut tahtoo nostaa Nirrin sinne missä mun tai kenenkään sanomiset ei enään kuulu.
Lopuksi tehtiin vielä A-estettä matalana. Voi kuinka vaikeeta on yhdistää targetti+2on2off+vauhti. Nirri tekee nämä kolme erikseen todella hyvin, mutta eihän 2on2off asennossa voi vielä koskea siihen edessä olevaan lätkään kun se on eri temppu. Sain muutaman onnistuneen toiston, mutta tarjontaa eri toiminnoista oli hurjasti.
Lopuksi lenkki kera viiden bordercollien ja yhden heelerin, on ne tyytyväisiä kun on kaltaistansa seuraa.
Kotimatkalla alkoi ketuttaa muutama epäonnistunut toisto niin, että jatkoin suoraan omalle hallille tekemään lisää treeniä. Nirri ei pahastunut tästä ollenkaan.
Tehtiin pientä radanpätkää jossa oli hyvä valssin paikka, ja toistepäin hyvä takaaleikkaus kohta. Molemmat sujuivat paremmin nyt, otin mukaan A:n josta nirri sai ensin ottaa 2on2off ja siitä hypyn kautta putkeen ja loput radanpätkästä. Tämä sujui paremmin kun uskalsin odottaa, ja mikä parasta Nirri malttoi odottaa lähtölupaa myös kontaktilla. Lopuksi kokeilimme uudestaan koko A:n suorittamista ja alkoihan se oikea suoritustapa löytyä, ne kerrat kun ei pysähtynyt en huomioinut vaan otin uudestaan, tuntuu olevan toimiva tapa.
Ja kun hymykin alkoi taas löytyä niin oli hyvä pakata kamat ja lähteä kotiin päikkäreille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti