maanantai 9. syyskuuta 2013

ALO1!!

Lauantaina käytiin Nirrin kanssa ekoissa TOKO-kokeissa. Varotusaikaa saatiin torstai illasta, mikä kyllä sopi, koska muuten olisin panikoinut asiaa vielä enemmän kuin nyt.
Paikkana Espoo ja tarkemmin Röylän luonnonkauniissa maisemissa hiekkakentällä. Tuomarina  oli Harri Laisi.
Aamu oli aika kylmä ja sumuinen, mutta nopeesti lämpesi kun liikkeet alkoi. Alo luokassa oli 10 koirakkoa ja meidän vuoro oli viimeisenä, hienosti ehdin siinä vielä vähän kerätä paineita. Sitten itse asiaan:
Luoksepäästävyys: 9 Nirri siirtyi mun jalan vierestä nojaamaan tuomarin jalkaan, mutta ei hyppinyt tai muuten venkuillut. Tässä olisi voinut käydä huonomminkin, kun pikku bortsupallero oisi pyrkinyt syliin loikalla :)
Paikalla makaaminen: 9 Meni hyvin maahan ja pysyi lähes samassa asennossa koko ajan, hieman lonkalla on Nirrin asento. Ei välittänyt juuri muista, mitä nyt muutaman kerran sivusilmällä vilkuili tapahtumia. Ennakoi sivulle käskyn, josta rokotti tuon pisteen. Menee ihan mun piikkiin, kun ei olla kauheesti noihin laitettu ajatusta.
Seuruut: 8 Nirri oli aika korkeassa vireessä, mutta seuraaminen oli pääsääntöisesti sitä mitä olen halunnut; melko tiivis ja innostunut. Tämä ei kuitenkaan ollut ihan tuomarin silmään ja lisäksi rokotti muutamasta edistämisestä.
Maahanmeno seuraamisesta: 10 tämä oli hieno! Tipahti niille sijoilleen kun käsky tuli ja viivottimen suoraksi eikä karvakaan värähtänyt ennen sivulle käskyä! Jes!
Luoksetulo: 10 Tämän tiesin meidän osaavan. Käskyn vaihto tänne samasta sivu-käskyyn toimi ja tulee koko matkan täysiä. Nirri hallitsee kroppansa niin hyvin, että kääntyy täydestä vauhdista perusasentoon todella hienosti!
Seisominen seuruusta: 0 jäi harmittamaan, etten antanut enemmän avuja. Jäävissä Nirri suosii maahanmenoa, varsinkin jos se tehdään ensin. Noh toinen kympin arvoinen maahan meno :D
Estehyppy: 9.5 kannatti käydä hallilla edellisenä iltana muistelemassa. Tuomari olisi toivonut pidempää hyppyä, muuten ei moitittavaa.
Kokonaisvaikutus: 9 Tuomari kehui koiran haluukkuutta tehdä töitä mun kanssa, sekä hyvää liikettä ja kropan hallintaa. 
Alla kuva pisteistä, joita kertyi juuri tarpeeksi ykköstulokseen 162p.
Nirri teki minun mielestä hemmetin hyvin töitä ja ihailtavaa oli myös se, että mun hermostuneisuus ei juuri näkynyt koirassa, kuin ihan alussa lähinnä seuruussa. Saan olla ylpee!
Nyt vain uudella innolla työstämään Alokas luokan liikkeitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti