perjantai 15. maaliskuuta 2013

Omnomnom!

Ruokajuttui ajattelin kirjotella vapaapäivän kunniaksi.
Ollaan kavereiden kans paljon mietitty, että mitkä ruoka-aineet sopii kenenkin vatsalle ja mistä se järjetön ähky oikein tulee. Mikä yksittäinen ruoka saa vatsan turpoamaan ja närästämään.
Oon nyt alkuvuoden jättänyt perunat ja pastat vähemmälle ja selkeesti on ollut muutosta parempaan päin. Samoin leivät jätin viikonloppu luksukseksi. Tämä osittain sen takia, että leivän syöminen lähtee aika helposti mulla käsistä ja kustannus syistä; leipä on melko edullista mutta juustoihin ja leikkeleisiin saa menemään hurjasti rahaa.
Mitä sitten löytyy nyt ruokavaliosta?
Vettä! Syksyllä kehonkoostumuksen analyysi kertoi, että kuiva ämmähän tässä seisoo. Joten nyt yritän pitää huolta, että juon sen kaksi litraa vettä päivässä. Aamuisin jääkaapissa odottaa kylmänä neljä puolenlitran pulloa ja iltaan mennessä niiden pitäisi tyhjentyä tasaista tahtia. Tähän lisäksi tietty treeneissä juotu vesi.
Puuro. Kaurapuurolla alkaa melkeimpä suurinosa aamuista. Sillä jaksaa paljon pidemmälle kuin leivällä.
Salaatti. Saalaatit on aina kuulunu mun suosikeihin ja niitä on helppo tehä kerta-annoksinakin. Perinteisesten ainesten lisäksi kuluu paljon pinaattia, porkkanaa, sieniä, avokaadoa, kiviä ja omenaa. Proteiinit ja täyttävyytä kanasta, kalasta, kananmunista ja juustoista.
Keitot. Nämä on myös ollut mun suosikkeja, mutta aivan liian vähän tulee edelleen itse keiteltyä peruskeittoja. Pinaattikeitto ja nyt löysin myös duunipäivän pelastajaksi tomaatti-vuohenjuustokeiton valmisruokahyllystä.
Vihannekset. Jäävät välillä salaattien jalkoihin, mutta pakastimesta on helppo kaivaa ja keitellä, kun salaattia ei kaapista löydy.
Rahkat ja smoothiet. Rahkan sekaan hedelmiä ja marjoja tai iltapalaks smoothie saa herkkupuolen tyytyväiseksi. Pikkuhiljaa on myös hunaja löytänyt tiensä tee kuppiin sokerin sijasta.

Mitään ruokaa en ole laittanut pannaan. Voin hyvin tilata ravintolasta annoksen joka tulee lohkoperunoilla jne. Olen aina ollu aika huoleton syöjä, enkä juuri jaksa miettiä kaloreita ( niitä en kyllä vieläkään katso saati laske), nyt tärkeimpänä koitan pitää mielessä sen, että syö sen verran, että tulee sopiva olo. Viimeisimmästä kunnon ähkystä alkaa olla kuukausi, ruotsinlaivan buffetista vaan ei kuulu mun mielestä lähteä iman aukaistua nappia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti